Bejlis kuglice su brz i jednostavan desert bez pečenja, savršen kada vam se jedne nešto slatko, kremasto i bogato čokoladnim ukusom.
Pripremaju se od samo nekoliko sastojaka, lako se oblikuju i čuvaju u frižideru, pa su praktične za praznike, slavlja ili kao zalogajčić uz kafu. Kombinacija čokolade, lešnika i blage kremaste note likera u svakom zalogaju će vas očarati.
Toliko su dobre da ćete poželeti da ih podelite sa nekim, tako da su sjajna opcija ako planirate doček Nove godine u gostima. Ovo će biti sjajna mala poslastica za nazdravljanje godini pred vama.
Osnovne informacije
Kuhinja: internacionalna
Tip jela: sitni kolači
Porcije/Količina: oko 15–20 kuglica
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme hlađenja: minimum 30 minuta
Ukupno vreme pripreme: oko 45 minuta
Težina: lako
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 1 puna kašika nugat krema
- 2-3 kašike krem likera (Bejlis)
- 175 g čokolade za kuvanje
- malo arome vanile
- čokoladne mrvice za valjanje (opciono)
Priprema:
1. korak: Pravljenje smese
U mleveni keks dodajte nugat krem, liker i vanilu, pa dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
2. korak: Oblikovanje
Od smese rukama oblikujte kuglice željene veličine.
3. kuglice: Topljenje čokolade i valjanje
Čokoladu otopite na pari ili tihoj vatri. Kuglice umočite u otopljenu čokoladu, pa ih uvaljajte u čokoladne mrvice, po želji.
4. korak: Hlađenje
Ređajte ih na papir za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta da se stegnu.
Ukoliko tražite ideje za posne sitne kolače za praznike, pogledajte naš recept za 3 tri vrste plazma kuglica.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.