Beli kornfleks kolačići predstavljaju drugačiju, moderniju verziju poznatih kornfleks korpica. Hrskavi kornfleks, blago tostirani bademi i nežna bela čokolada stapaju se u male, ukusne zalogaje koji su savršeni za prazničnu ili slavsku trpezu.
Njihova jednostavnost i brzina pripreme čine ih receptom koji ćete često praviti, a svaki kolačić krasi savršena kombinacija hrskavog i kremastog.
Osnovne informacije
Kuhinja: internacionalna
Tip jela: sitni kolači
Porcije/Količina: oko 40 komada
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme hlađenja: 30 minuta
Ukupno vreme pripreme: 40 minuta
Težina: lako
Sastojci:
- 60 g seckanih pečenih badema
- 60 g kornfleksa
- 100 g kokosa
- 350 g bele čokolade
Priprema:
1. korak: Topljenje čokolade
Čokoladu naseckajte ili polomite na komade. Otopite je na pari ili u mikrotalasnoj na laganoj temperaturi dok ne postane potpuno glatka.
2. korak: Priprema smese
U činiji lagano zdrobite kornfleks i bademe, dodajte kokosove mrvice, pa sve prelijte rastopljenom belom čokoladom. Dobro izmešajte da se svi sastojci povežu i oblože čokoladom.
3. korak: Oblikovanje kolačića
Pomoću dve kašičice oblikujte male hrpice i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje ili ih jednostavno sipajte u papirne korpice. Ostavite da se stegnu i očvrsnu.
Ako volite poslastice sa kokosom isprobajte i posne rafaelo kuglice.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.