Beli kornfleks kolačići predstavljaju drugačiju, moderniju verziju poznatih kornfleks korpica. Hrskavi kornfleks, blago tostirani bademi i nežna bela čokolada stapaju se u male, ukusne zalogaje koji su savršeni za prazničnu ili slavsku trpezu. 

Njihova jednostavnost i brzina pripreme čine ih receptom koji ćete često praviti, a svaki kolačić krasi savršena kombinacija hrskavog i kremastog.

Osnovne informacije

Kuhinja: internacionalna

Tip jela: sitni kolači

Porcije/Količina: oko 40 komada

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme hlađenja: 30 minuta

Ukupno vreme pripreme: 40 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 60 g seckanih pečenih badema
  • 60 g kornfleksa
  • 100 g kokosa
  • 350 g bele čokolade

Priprema:

1. korak: Topljenje čokolade

Čokoladu naseckajte ili polomite na komade. Otopite je na pari ili u mikrotalasnoj na laganoj temperaturi dok ne postane potpuno glatka.

Dodatni savet:

Umesto badema možete koristiti i lešnike, a ako ne volite kokos njega u potpunosti možete izbaciti.

 2. korak: Priprema smese

U činiji lagano zdrobite kornfleks i bademe, dodajte kokosove mrvice, pa sve prelijte rastopljenom belom čokoladom. Dobro izmešajte da se svi sastojci povežu i oblože čokoladom.

3. korak: Oblikovanje kolačića

Pomoću dve kašičice oblikujte male hrpice i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje ili ih jednostavno sipajte u papirne korpice. Ostavite da se stegnu i očvrsnu.

Ako volite poslastice sa kokosom isprobajte i posne rafaelo kuglice.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.