Kada poželite brzinski desert koji će oduševiti sve, napravite čoko-moko tortu sa gotovim korama. Svaki sloj ove torte krije bogatstvo ukusa - tamne, sočne kore natopljene čokoladnim mlekom, kremasti fil od kisele pavlake i mlevene plazme, i nežan šlag koji sve povezuje u savršenu harmoniju tekstura i ukusa.

Laka za pripremu, a dovoljno impresivna da osvoji i najzahtevnije sladokusce, ova torta unosi posebnu notu na slavsku, prazničnu ili bilo koju trpezu i garantuje oduševljenje porodice i gostiju.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: torta 

Porcije: 10–15

Vreme pripreme: 20 minuta

Vreme hlađenja: najmanje 6 sati (preko noći idealno)

Ukupno vreme pripreme: oko 6-8 sati

Težina: lako

Sastojci:

  • Za kore:

  • 1 pakovanje tamnih kupovnih kora za tortu
  • 500 ml čokoladnog mleka za natapanje
  •  Za fil:

  • 700 ml kisele pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g mlevene plazme
  • 800 ml slatke pavlake

Priprema:

1. korak: Mućenje slatke pavlake

Mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu, penastu teksturu. Ovo ćete koristiti za dva fila.

2. korak: Priprema fila

U velikoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, mlevenu plazmu i 6 kašika umućene slatke pavlake. Dobro sjedinite da nastane kremast fil.

Savet za sočnost

Da bi torta bila još sočnija, pošto su kupovne kore suvkaste - nakon natapanja čokoladnim mlekom, lagano ih premažite tankim slojem džema ili čokoladnog sirupa. 

 3. korak: Filovanje torta

Prvu koru pažljivo natopite čokoladnim mlekom. Premažite trećinom fila sa plazmom, a zatim trećinom umućene slatke pavlake. Postupak ponovite još dva puta dok ne potrošite sve kore i filove.

4. korak: Završni fil i dekoracija

Preostalu slatku pavlaku rasporedite preko cele torte. Po želji dodajte seckane orahe ili čokoladnu glazuru na vrh torte za dekoraciju i dodatni ukus.

5. korak: Hlađenje

Tortu ostavite u frižideru da odstoji preko noći, mada je poželjno i duže, kako bi kore upile čokoladno mleko i bolje se spojile sa filom.

Ako vam treba još ideja za svečane poslastice, isprobajte belu pitu po bakinom receptu, starinski kolači biće hit na slavskoj ili prazničnoj trpezi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.