Čokolada, kokos i keks su dobitna kombinacija sastojaka kada pravite kolače. Naš predlog je da ove namirnice iskoristite da napravite najlepši posni kolač koji će ulepšati svečanu trpezu za Svetog Nikolu. Napravite čokoladni fil, a onda ga prelijte preko keksa i kokosa. Neodoljiva poslastica dopašće se gostima i svi će vam tražiti recept za ovaj jednostavan kolač.
- Sastojci:
- 200 g posnog plazma keksa
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g margarina
- 125 ml vode
- 6 kašika šećera
- 50 g kokosa
- 30 g kakaoa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, šećer, margarin sobne temeprature koji ste iseckali, kao i rendanu čokoladu. Kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine. Povremeno promešajte. Za to vreme pomešajte izlomljeni keks i kokos u drugoj posudi. Kada se sastojci sjedine i fil krene da ključa, spreman je. Sipajte preko keksa i kokosa, pa promešajte. Manji kalup obložite providnom folijom, pa sipajte dobijenu smesu i malo protresite da se lepo rasporedi. Stavite u frižider da se stegne. Pre sečenja ostavite da odstoji 10 minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa