Danas je Sveti Jovan i ako obeležavate, znate da na vašoj trpezi obavezno mora da se nađe slavski kolač. Ako ga niste napravili na vreme, ne brinite, dostojno ga menja i ova brza posna pogača. Sastojke sigurno imate kod kuće, a priprema i pečenje oduzimaju manje od sat vremena. Testo se lako mesi, pa tako uspeva i onim domaćicama koje su početnice u kuhinji.
- Sastojci:
- oko 700 g brašna
- 600 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- maslinovo ulje
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a onda dodajte vodu koju ste prethodno zagrejali. Umesite testo i oblikujte pogaču. Izbockajte viljuškom na par mesta. Stavite je u nauljenu tepsiju, premažite testo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 25 minuta. Maslinovo ulje će pogači dati zlatnu boju.Vruću pogaču pokrijte krpom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus