Danas je Sveti Jovan i ako obeležavate, znate da na vašoj trpezi obavezno mora da se nađe slavski kolač. Ako ga niste napravili na vreme, ne brinite, dostojno ga menja i ova brza posna pogača. Sastojke sigurno imate kod kuće, a priprema i pečenje oduzimaju manje od sat vremena. Testo se lako mesi, pa tako uspeva i onim domaćicama koje su početnice u kuhinji.
- Sastojci:
- oko 700 g brašna
- 600 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- maslinovo ulje
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a onda dodajte vodu koju ste prethodno zagrejali. Umesite testo i oblikujte pogaču. Izbockajte viljuškom na par mesta. Stavite je u nauljenu tepsiju, premažite testo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 25 minuta. Maslinovo ulje će pogači dati zlatnu boju.Vruću pogaču pokrijte krpom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem