Medeno srce je starinska poslastica na kojoj su odrasle mnoge generacije. Za ovako mekan i sočan kolač vam trebaju osnovni sastojci, a ono što ga čini posebnim jeste da se u smesu dodaje džem po izboru, a onda se vreo kolač opet premazuje džemom. Tako je mnogo slasniji, a najbolje je od svega je što sastojci nisu skupi. 

  • Sastojci: 
  • 300 ml kisele vode
  • 170 ml ulja
  • 250 g šećera
  • 2 kašike džema
  • 300 g brašna
  • 6 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • Za premaz:
  • 3 kašike džema po želji
  • Za glazuru:
  • 150 g posne čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema: 

U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje, džem i šećer. Sjedinite, pa dodajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Sve sastojke dobro umutite mikesrom, pa sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Dok je kora vruća premažite je džemom. U šerpi istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko kolača.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE