Medeno srce je starinska poslastica na kojoj su odrasle mnoge generacije. Za ovako mekan i sočan kolač vam trebaju osnovni sastojci, a ono što ga čini posebnim jeste da se u smesu dodaje džem po izboru, a onda se vreo kolač opet premazuje džemom. Tako je mnogo slasniji, a najbolje je od svega je što sastojci nisu skupi.
- Sastojci:
- 300 ml kisele vode
- 170 ml ulja
- 250 g šećera
- 2 kašike džema
- 300 g brašna
- 6 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- Za premaz:
- 3 kašike džema po želji
- Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje, džem i šećer. Sjedinite, pa dodajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Sve sastojke dobro umutite mikesrom, pa sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Dok je kora vruća premažite je džemom. U šerpi istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko kolača.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus