Danas je Aranđelovdan i svaka domaćica je već spremila sva jela koja će poslužiti na svečanoj trpezi. Ali, ako vam je zafalio neki kolač, mi vam donosimo savršen recept. Napravite sitne kolače sa keksom i čokoladom za manje od sat vremena. Osim fantastičnog ukusa, ovi sitni kolači su spas u zadnji čas jer je priprema brza i laka. Takođe, lepo izgledaju, pa će ulepšati svaku slavsku trpezu.
Sastojci:
- 150 g keksa
- 125 g pistaća
- 60 g suvih brusnica
- 450 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- jestive latice ruže (po želji)
Recept za brzinske sitne kolače sa keksom i čokoladom:
Pistaće i keks krupnije izblendirajte, pa pomešajte u posudi. Dodajte brusnice i čokoladu (250 g) koju ste istopili sa slatkom pavlakom, pa pomešajte rukama. Smesu za sitne kolače utisnite u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokrijte i stavite u frižider na pola sata. Istopite belu čokoladu (200 g) i prelijte preko podloge od keksa. Ostavite u frižideru još 10 minuta da se stegne. Dekorišite preostalom istopljenom čokoladom, seckanim pistaćima i laticama ruže. Isecite na kocke i služite ove sitne kolače na slavskoj trpezi.
Pročitajte i ovo: Bajadere sa kokosom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus