Čizkejk je kolač koji se pravi od davnina, a danas postoji milion recepata i ne zna se koji je ukusniji. Donosimo vam još jedan sjajan recept, ali ovog puta za slani čizkejk. Lako se pravi, a odličan je predlog za slavsku trpezu. Takođe, još jedna prednost ovog predjela je što u slani čizkejk možete da dodajte sastojke po želji jer se namirnice odlično kombinuju. Kada slani čizkejk služite kao slavsko predjelo onda napravite mini verzije.
Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 125 g putera
- 300 g kisele pavlake
- 400 g krem sira
- 100 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 10 g želatina
- 5 kašika vode
Recept za slani čizkejk - slavsko predjelo:
Usitnite krekere u blenderu, pa pomešajte sa istopljenim puterom i 100 g kisele pavlake. Lepo sjedinite i sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. U posudi umutuite preostalu kiselu pavlaku (200 g) sa krem sirom, a u drugoj posudi pomešajte želatin sa vodom. Kada nabubri otopite ga na pari i dodajte u nadev za slani čizkejk. Lepo promešajte i dodajte seckanu šunku i rendani sir. Promešajte i sipajte preko podloge od keksa. Stavite slani čizkejk u frižider, pa ga ukrasite prženim pečurkama ili rendanim sirom. Ako želite možete da dodate još neki sastojak, kao što su masline, paprika...
Pročitajte i ovo: Slani čizkejk
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus