Čizkejk je kolač koji se pravi od davnina, a danas postoji milion recepata i ne zna se koji je ukusniji. Donosimo vam još jedan sjajan recept, ali ovog puta za slani čizkejk. Lako se pravi, a odličan je predlog za slavsku trpezu. Takođe, još jedna prednost ovog predjela je što u slani čizkejk možete da dodajte sastojke po želji jer se namirnice odlično kombinuju. Kada slani čizkejk služite kao slavsko predjelo onda napravite mini verzije.

Sastojci:

  • 250 g slanih krekera
  • 125 g putera
  • 300 g kisele pavlake 
  • 400 g krem sira
  • 100 g šunke
  • 100 g tvrdog sira
  • 10 g želatina 
  • 5 kašika vode

Recept za slani čizkejk - slavsko predjelo:

Usitnite krekere u blenderu, pa pomešajte sa istopljenim puterom i 100 g kisele pavlake. Lepo sjedinite i sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. U posudi umutuite preostalu kiselu pavlaku (200 g) sa krem sirom, a u drugoj posudi pomešajte želatin sa vodom. Kada nabubri otopite ga na pari i dodajte u nadev za slani čizkejk. Lepo promešajte i dodajte seckanu šunku i rendani sir. Promešajte i sipajte preko podloge od keksa. Stavite slani čizkejk u frižider, pa ga ukrasite prženim pečurkama ili rendanim sirom. Ako želite možete da dodate još neki sastojak, kao što su masline, paprika...

Pročitajte i ovo: Slani čizkejk

BONUS VIDEO: 

čizkejk sa jogurtom i kokosom instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa