Približava se vreme slava i pravi je trenutak da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Obično se služe riba ili pečenje (u zavisnosti od toga da li je posna ili mrsna), ali mi vam predlažemo da isprobate recept za mediteransku piletinu koja se sprema za 20 minuta. Uvereni smo da će se svima dopasti! Ovako pripremljena piletina ne samo da je ukusna, već i lepo izgleda, a možete da je služite samo sa salatom.
Sastojci:
- 3 velika pileća fiela
- 30 g svežeg origana (ili 2 kašičice suvog)
- 1 kašika brašna
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 3-4 inćuna
- 50 ml suvog belog vina
- 16 crnih maslina bez koštica
- 16 čeri paradajza
- 1 šaka seckanog peršuna
Recept za mediteransku piletinu spremnu za 20 minuta:
KORAK 1
Pripremite meso
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite na dasku za sečenje. Posolite i pobiberite, pospite seckanim svežim origanom (može i suvi) i pobiberite. Ostavite po strani rašireno tako da se ne dodiruju.
KORAK 2
Pripremite povrće i začine
Masline i čeri paradajz isecite na pola, a dva čena belog luka sitno iseckajte. U posudi pomešajte seckani peršun sa mlevenim čenom belog luka i promešajte.
KORAK 3
Ispržite meso
U tiganju zagrejte ulje i ispržite meso, dodajte seckanu ljutu papričicu, seckani beli luk, inćune i promešajte. Posle 30 sekundi sipajte belo vino, pa kada ispari dodajte masline i čeri paradajz. Posle 2 minuta dodajte i peršun i promešajte. Neka meso odmori 2 minuta, pa služite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus