NAJBOLJI RECEPT ZA SVINJSKO PEČENJE: Krckava korica, a iznutra meso meko kao duša – još bolje nego iz pečenjare!

Pokažite se u najboljem svetli i na najlakši način napravite najbolje svinjsko pečenje kod kuće.

Printscreen/YT/Cookrate - Meat Recipes

Do sada ste uvek za slavu ili praznike kupovali pečenje jer ste mislili da je priprema komplikovana i da će vam oduzeti mnogo vremena. Ako ispratite ove korake, napravićete tako dobro pečenje da će se gosti, ali i ukućani oduševiti. Ne treba vam puno sastojaka, jedino što se peče dugo. Ali za to vreme vi možete da pripremate rolate ili slane torte, samo nakon određenog vremena izvadite meso i premažite sa masnoćom. 

Sastojci:

  • 5 kg svinjskog buta 
  • 300 g soli 
  • 1 ceo beli luk
  • 100 g ruzmarina
  • 1 l vode 

Priprema:

Meso lepo operite i dobro utraljajte so i skinite kožicu sa nogice. Ostavite tako da stoji nekih 2 sata. Celu glavicu belog luka samo prepolovite, a zatim stavite u pleh, sipajte vodu i dodajte ruzmarin. Stavite u pleh neku rešetku, kako bi meso bilo malo odignuto. Preko rešetke stavite meso, na nekoliko mesta nožem rasecite i stavite da se peče na 180°C. Pecite sat vremena, pa izvadite i premažite sa masnoćom od mesa. Vratite na još sat vremena, pa opet izvadite, premažite, zasecite na još par mesta, okrenite i premažite. Vratite u rernu na još 30 minuta. Opet izvadite, okrenite, premažite i vratite na još 30 minuta.