Piletina punjena kuvanim jajima i sirom je zanimljivo predjelo koje će ulepašti svaku slavsku trpezu. Umesto standradnih sitnih zalogaja pripremite ovo lako i jednostavno jelo fantastičnog ukusa. Sigurni smo da će gosti biti oduševljeni, a možete da poslužite sa mimozom ili nekom drugom kremastom salatom.
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 2 kašičice začina za piletinu
- 1 kašika ulja
Za punjenje:
- 1 kuvano jaje
- 50 g sira
- 1/2 paradajza
- 2 mlada luka
- malo peršuna
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Piletinu isecite na tanje trake, pa začinite začinom za piletinu i uljem. Posolite ako želite. Kratko marinirajte, pa onda namotajte piletunu na kalup. Bilo bi idealno ako imate metalne kalupe za kanole. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Kuvano jaje i sir izrendajte, a paradajz, luk i peršun sitno iseckajte. Pomešajte sa majonezom i punite meso.