Predjelo je jednako bitno koliko i glavno jelo i kolači. Gosti jedva čekaju da vide šta ste pripremili od salata, slanih torti i sitnih zalogaja. Pokažite svoje umeće i kreativnost i napravite najlakše predjelo za koje vam treba samo 10 minuta. Isecite hleb i pecite u rerni. Za to vreme napravite namaz i vaše predjelo je gotovo.
Ako ne želite ili ne volite kraba štapiće, slobodno ih zamenite praškom šunkom.
Sastojci:
- hleb
- mladi crni luk
- mirođija
- 100 g kraba štapića
- 2 kuvana jajeta
- 60 g sira
- 1-1,5 kašika majoneza
- krastavac
- nar
Priprema:
Hleb po želji isecite, pa čašom ili nekim kalupom izvadite okrugle oblike. Stavite u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 5 minuta. Pomešajte sitno secakn mladi luk, mirođiju i kraba štapiće. Kraba štapiće prethodno propržite. Dodajte rendana jaja i sir, pa sipajte majonez. Sve dobro sjedinite. Premažite preko hleba, a ukrasite krastavcem, mirođijom i narom.