Ova svečana salata će obogatiti svaku slavsku ili prazničnu trpezu. Ukus je fantastičan, a kako bi izgledala ovako lepo nije vam potrebno ništa više sem kalupa za torte. Ova dekorativna salata će se svima dopasti, a vi je poslužite uz još neka predjela.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 20 ml sirćeta
- 2-3 kisela krastavca
- 3-4 masline
- 250 g dimljene piletina
- 200 g dimljenog sira
- majonez
Priprema:
Luk iseckajte, pa stavite u posudu i sipajte sirće i vodu. Ostavite tako par minuta. Zatim u kalup stavite na dno rendani krompir, sloj majoneza, pa marinirani luk (pre toga ga ocedite). Zatim idem seckana piletina, pa sloj majoneza. Potom stavite seckane kisele krastavce i rendanu šargarepu, pa sloj majoneza. Preko izrendajte sir, pa sloj majoneza i rendana jaja. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider preko noći. Ukrasite seckanim maslinama, peršunom i narom.