SLAVSKO PREDJELO KOJE SVI VOLE - SLANA TORTA SA ŠUNKOM: Obavezna je na svakoj svečanoj trpezi, a gotova je za tili čas

Kremasti fil sa krem sirom premažite preko šunke i umotajte i eto savršenog recepta za slanu tortu.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Osvežavajuća i lagana slana torta za koju vam ne treba šporet je brzo rešenje kada vam fali posluženje. Toliko se lako pravi, da mogu i početnici da spremaju, a ukusom će oduševiti sve. Mi vam prerporučujemo da poslužite za Svetog Jovana, ali i kada vam prijatelji dođu u goste. 

Sastojci:

  • 200 g kuvane šunke 
  • 200 g krem sira 
  • 100 g majoneza 
  • 100 g paprike 
  • 3 čena belog luka 
  • 100 g mariniranih pečuraka 
  • malo peršuna 

Priprema:

Posudu dimenzija 25x11 cm obložite providnom folijom. Posložite šunku po dnu i ivici, ali ostavite da malo viri. Pomešajte krem sir, majonez, seckanu papriku, pečurke, beli luk i peršun, pa pola smese sipajte preko šunke. Poređajte još jedan red šunke, preostalu smesu, a zatim zatvorite šunkom koja viri iz posude i stavite poslednji red šunke preko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa