Posni podvarak sa suvim šljivama za Svetog Nikolu

Posni podvarak sa suvim šljivama oduševiće goste na dan salve, vrlo je aromatičan i ukusan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 20 suvih šljiva
  • 240 g kuvanog smeđeg pirinča
  • 2 crna luka
  • 4 lovorova lista
  • 2 kašike slatke paprike u prahu
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 2 kašičice soli
  • malo ljute paprike u prahu
  • 6 kašika ulja

Recept za posni podvarak sa suvim šljivama:

Kako biste napravili posni podvarak, zagrejte rernu na 180ºC. Suvajte pirinač. Dok se pirinač kuva na tihoj vatri, ispržite luk na ulju, oko 10 minuta. Zatim u tiganj dodajte kiseli kupus, lovorov list i 120 ml vode, dobro promešajte, poklopite i dinstajte oko 15 do 20 minuta, povremeno mešajući.

U tepsiju ubacite kupus, dodajte pirinač i začinite slatkom paprikom, biberom, solju i ljutom paprikom u prahu. Dobro promešajte, izvadite lovorov list i ravnomerno stavite suve šljive u smesu. Pecite oko 30-40 minuta, ili dok ne postane hrskavo odozgo. Možda ćete želeti da napravite i podvarak sa pilećim mesom.

Pročitajte kako se pravi  podvarak sa suvim mesom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa