Posne punjene paprike za Svetog Nikolu

Klasične posne punjene paprike su idealne za slavu, vrlo sočne i izdašne.

Shutterstock

Sastojci:

  • 8 crvenih i žutih paprika, mešano
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 srednje narendane šargarepe
  • 3 srednja krompira, narendana
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 525 g kuvanog pirinča
  • 237 ml paradajz sosa
  • sol, po ukusu
  • mešavina suvih začina, po ukusu
  • crni biber, po ukusu
  • 20 g mlevene slatke paprike
  • 2 lovorova lista
  • ulje

Recept za posne punjene paprike:

Kako biste napravili posne punjene paprike, na 80 ml ulja propržite luk i šargarepu, dok ne omekšaju. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte oko 2-3 kašike mešavine suvih začina uz so i crni biber. Dodajte beli luk i kratko pržite dok ne zamiriše, a zatim dodajte rendani krompir. Ponovo promešajte.

Isključite vatru i dodajte kuvani pirinač, promešajte i dodajte slatku papriku. Sve dobro promešajte, posolite i začinite, i pazite da fil ne bude previše suv. Ako je fil jako suv, dodajte malo ulja u fil, po par kašika. Ostavite na stranu.

UOčistite paprike. Kašikom stavite fil u svaku papriku i prebacite ih u duboku šerpu, ređajući paprike uspravno duž stranica. Nastavite da punite preostale paprike i ređajte ih u šerpu. Kada su sve paprike napunjene i poređane, napunite šerpu sa dovoljno vode tako da paprike budu potopljene otprilike do pola. Zatim sipajte paradajz sos.

Dodajte lovorov list, pokrijte lonac poklopcem i stavite na srednju vatru. Kada voda proključa, smanjite vatru i nastavite da kuvate dok paprike ne omekšaju. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i papriku u pavlaci.

Pročitajte kako se pravi jeftini rižoto sa paprikama i piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se najlakše seče paprika  TikTok/kellyscleankitchen

StvarUkusa