Pripremite ukusne hlepčiće i oduševite ukućane.

Sastojci:

  • 750 g brašna
  • 60 g kvasca
  • 210 ml mleka
  • 75 g maslaca
  • jaje
  • so
  • 75 g šećera
  • žumance
  • 6 kašika krupnog šećera
  • 6 tvrdo kuvanih uskršnjih jaja

Priprema

Brašno prosejati u dublju posudu, pa u sredini napraviti udubljenje. U njega staviti razdrobljen kvasac, dodati kašiku mleka i sve pomešati sa malo brašna. Testo prekriti krpom, pa ostaviti oko 15 minuta na toplom mestu.

Rastopiti maslac u manjoj posudi. Pomešati sa jajetom, solju, šećerom i preostalim mlekom – ostaviti kašiku mleka sa strane. Ovu masu zamesiti sa kvascem. Ostaviti pokriveno još 15 minuta na toplom mestu.

Testo izdeliti na 6 delova i oblikovati u lopte. Od njih napraviti po duge rolne, pa od svake oblikovati krug sa rupom u sredini, ili isplesti pletenicu.

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Umutiti žumance sa kašikom mleka, pa premazati venčić. Podmazati pleh i po njemu ih rasporediti. Posuti šećerom po želji. Ostaviti 10 minuta, pa peći u rerni 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs