Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik, a pored prelepo dekorisanih jaja i ukusnih jela, domaćice se trude da ukrase i trpezu. Pored tanjira i čaša, možete da dodate i salvete u obliku zeca u dekoraciju. Ukrasite sto veštačkom travom, svećama, posuđem u zemljanim tonovima, a onda na svaki tanjir stavite i salvetu u obliku zeca koja će oduševiti sve ukućane. 

Možda vam deluje komplikovano, ali je tehnika pravljenja vrlo jednostavna. Sve što vam je potrebno su bele salvete, konac za kuvanje, a može i neko suvo cveće zemljanih tonova. Ako želite šareniju trpezu punu boja, onda od salveta napravite raznobojno cveće.

Kako se pravi salveta u obliku zeca?

Uzmite salvetu i raširite je na pola, a zatim presavijte tako da dobijete uzak pravougaonik. Nakon toga presavijte po širini, kao da pravite kuću (tako će izgledati, gore trougao, dole pravougaonik). Savijte donje krajeve tako da dobijete romb ili oblik dijamanta. Donje ivice ponovo savijte da dobijete oblik najpribližniji kornetu. I na kraju donji deo savijte do pola, a od gornjeg oblikujte uši. Sve vreme savijate ka vama. Koncem umotajte i stavite dva manja čička da predstavljaju oči. 

Za više detalja pogledajte video u nastavku:

Salvete u obliku zeca  Instagram/designbymirelle

Pročitajte i ovo: Kako da napravite dekoracije od salveta

BONUS VIDEO: 

Ukrašavanje jaja za Uskrs TikTok/victoriasvenssonnn

(StvarUkusa/S.B.)