NIKAD JEDNOSTAVNIJE FARBANJE JAJA: Ukoliko nemate previše vremena ovo je savršena tehnika, a rezultat je sjajan

Evo kako da brzo i lako ofarbate jaja krep papirom.

Printscreen/YT/Better Homes and Gardens

Bilo da jaja farbaju prirodnim ili veštačkim bojama, svake godine pred Uskrs, domaćice se trude da ih ukrase nekim novim motivom ili zanimljivim nijansama.

Pored poznatih tradicionalnih recepata za farbanje u lukovini sa listovima deteline i peršuna, predstavljamo vam još jednu interesantnu tehniku, koji može vašu uskršnju trpezu učiniti još lepšom, a to je tehnika krep papirom.

Potrebno je:

  • kuvana jaja
  • krep- papir (koji možete nabaviti u knjižarama ili papirnicama) različitih boja.
  • alkoholno sirće
  • plastične ili gumene rukavice 

Postupak:

Isecite krep papir na kocke veličine otprilike 20x20. Sirće sipajte u dubok tanjir ili čašu, toliko da možete da uronite celo jaje. Stavite rukavice, pa svako jaje umotajte u krep papir i na krajevima vežite gumice. Najbolje bi bilo da ovo radite dok su jaja još topla, na taj način će se boja bolje primiti. Umotano jaje umočite u sirće, pa ga stavite na rešerku ili u činiju. Još bolje je da jaja stavljate u teglu jedno preko drugog, na taj način šara ce ispasti lepša. Različite boje slivaće se jedna na drugu i jaja će biti šarenija. Ostavite tako jaja 20-30 minuta. Potom skinite papir sa jaja i ostavite ih da se malo osuše.

This browser does not support the video element.

Farbanje jaja krep papirom  TikTok/shortlilthickthang2

  Izvor: Stvar ukusa