Fenomenalne i uz slane i uz slatke priloge
Sastojci:
- 550 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipati jogurt, dodati šečer, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Testo staviti u najlon kesu (za zamrzivač) i ostaviti u frižider da odstoji 10 minuta. Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, formirati oblik "valjka", i iseći na 7 delova. Svaki deo premesiti formirajući 7 loptica.
Staviti ih na tacnu i ostaviti da odstoje 5 minuta, pa svaku lopticu oklagijom razviti u krug (veličine tanjira). Ulje zagrejati i lepinje pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Gotove lepinje odlagati na papirni ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće.
Služiti uz sir, ajvar, kajmak ili kao slatku varijantu uz džem, pekmez ili krem... Odlične su u svakoj kombinaciji!
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus