NAJUKUSNIJI DOMAĆI HLEB KOJI ĆETE PROBATI: Krckav spolja, a iznutra mek poput pamuka – neuporedivo bolji od kupovnog

Ako ste zaboravili da kupite hleb ne očajavajte, imamo recept za domaći hleb.

Tanja Đorđević

 Nema ničeg lepšeg od mirisa domaćeg hleba.

Sastojci:

  • oko 800 g brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 2 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 400 ml vode
  • 50 ml ulja
  • semenke suncokreta

Priprema:

Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa kašikom brašna, kašičicom šećera i ostaviti da malo nadođe. Zatim u kvasac dodati ulje, so i brašno pa zamesiti mekano testo da se malo lepi za prste i ostaviti na toplom mestu da naraste 30 minuta. Pa opet premesiti i ostaviti još 30 minuta da narasta. Zatim izručiti na radnu površinu posutu brašnom oblikovati loptu i saviti u šerpu za pečenje obloženu pek papirom pokriti, pa ostavite da se odmara još 20 minuta. Pre pečenja posuti brašnom i napraviti nekoliko rezova nožem poklopiti poklopcem i staviti u zagrejanu rernu da se peče 30 minuta na 220 stepeni pa smanjiti na 200 stepeni i peći jos 15 minuta.Po potrebi otkriti da porumeni odgore.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recept poslala Tanja Đorđević