BOLJI OD KUPOVNOG: Ovo je recept za domaći hleb koji ćete odmah želeti da prepišete 

Nema ničeg lepšeg od mirisa domaćeg hleba.

Tanja Đorđević

Neizostavna namirnica na srpskoj trpezi je hleb. Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a rezultat efektan i ukusan.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • po potrebi pšenično belo brašno
  • 3 kašike ulje

Priprema:

U mlaku vodu staviti šećer, kvasac i kašiku brašna pa ostaviti da se naraste 10-ak minuta biće dovoljno.
U narasli kvasac dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo glatko pa malo nauljiti sa svih strana i ostaviti da se udvostruči.
Testo naraslo premesiti pa ostaviti opet da nadodje.Zatim gotovo naraslo testo podeliti na 2 lopte .Svaku loptu rastaniti i umotati kao za štrudlu.Staviti u pleh obložen pek papirom. Pre nego što se stavi da se peče raseći po sredini i peći oko pola sata na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Recept poslala Tanja Đorđević