Sastojci:
- 40 ml ulja
- 280 g spanaća, grubo iseckanog
- 2 vlašca, iseckana
- 2 jajeta, lagano umućena
- 95 g kefira
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 140 g feta sira, izmrvljenog
- 2 kašike mirođije, seckane
- 60 g iseckanog mocarela sira
Recept za hleb sa spanaćem i feta sirom:
Kako biste napravili ovaj hleb, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrejte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo seckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.
U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promešajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite testo u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani hleb od ovsenih pahuljica i jogurta.
Pročitajte kako da napravite domaći hleb sa maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa