Sastojci:
- 200 ml vode.
- 2 kašičice šećera
- 6 g suvog kvasca
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
Recept za hleb iz tiganja:
Za ovaj hleb sipajte u činiju vodu, šećer, suvi kvasac i sve dobro promešajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, malo promešajte pa dodajte kašičicu kima i sve dobro izmešajte. Počnite da mesite testo u činiji u kojoj je. Podmažite podlogu za mešenje i ruke uljem, pa još mesite testo.
Jednu posudu podmažite uljem i ubacite testo, pa ga poklopite i ostavite da se diže na toplom mestu 1 sat. Premesite testo pa ga pržite u tiganju podmazanim uljem. Poklopite tiganj i ostavite pola sata. Pržite na laganoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji hleb sa spanaćem i feta sirom.
Pročitajte kako se pravi domaći hleb sa maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa