Hleb iz tiganja, koji se ne peče u rerni

Hleb iz tiganja je savršen način da ne palite rernu i da uživate u domaćem hlebu.

Print screen / You Tube / leckere Gerichte von Julia

Sastojci:

  • 200 ml vode.
  • 2 kašičice šećera
  • 6 g suvog kvasca
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kima

Recept za hleb iz tiganja:

Za ovaj hleb sipajte u činiju vodu, šećer, suvi kvasac i sve dobro promešajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, malo promešajte pa dodajte kašičicu kima i sve dobro izmešajte. Počnite da mesite testo u činiji u kojoj je. Podmažite podlogu za mešenje i ruke uljem, pa još mesite testo.

Jednu posudu podmažite uljem i ubacite testo, pa ga poklopite i ostavite da se diže na toplom mestu 1 sat. Premesite testo pa ga pržite u tiganju podmazanim uljem. Poklopite tiganj i ostavite pola sata. Pržite na laganoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji hleb sa spanaćem i feta sirom.

Pročitajte kako se pravi domaći hleb sa maslinama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Brioš punjen karamelom i orasima  Instagram/celia_oeg/cltures_sucre

StvarUkusa