Pecivo mekano iznutra, hrskavo spolja, odlično je i za doručak i za večeru a domaća verzija je uvek ukusnija nego ona iz pekare.
A evo kako možete sami da napravite lisnate štapiće.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 200 g margarina
- 200 g kečapa
- 400 ml vode
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- Začine stavite po želji
Priprema:
U činiji izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje. Izmešajte pa dodajte oko 850 g brašna i so. Zamesite testo i ostavite da stoji oko pola minuta. Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne. Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 g margarina i uvijte u rolat. Tako uradite i sa drugim delom. Ondaa rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje. Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine. Isecite trake i uvijte štapiće. Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs