DODAJTE 1 SASTOJAK U TESTO I KIFLICE ĆE BITI JOŠ MEKŠE: Od sada ćete ih praviti samo po ovom receptu

Recept za kiflice sa pavlakom kakve još niste probali.

Shutterstock

Da li ima neko ko ne voli kiflice? One su glavne na svim rođendanima, proslavama, okupljanjima. Svako domaćinstvo i svaka domaćica ima neki svoj recept za kiflice koji se prenosi s kolena na koleno. Recept pred vama učiniće da kiflice budu još mekše i vazdušastije. potrebno je samo da u testo ubacite pavlaku.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 suvi kvasac
  • prašak za pecivo
  • 1 belance
  • 1 mala kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 30 g maslaca
  • 80 g kisele pavlake

Za premaz:

  • 1 žumance 
  • semenke po želji 

Priprema:

Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Mleko i maslac zagrejte da bude mlako pa dodajte u smesu sa brašnom: Ubacite i belance i pavlaku pa sve dobro umešajte. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.

Nakon pola sata testo izručite na pobrašnjenu površinu i mesite. podelite na 2 dela. Oba dela razviti u što veći krug pa seći na trouglove veličine po želji. Zavijati ih od šireg ka užem delu i stavljati na pleh. Ostavite ih da stoje 20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo vode, posuti semenkama po želji i peći 20-25 minuta.