MINI PERECE SA KIMOM: Više ih nećete kupovati, a dobićete pun pleh peciva koje će biti sveže i sutradan

Mini perece sjajne su za doručak ili užinu, a biće podjednako ukusne i sutradan.

Shutterstock

Ako volite jela od testa koje možete u svakom trenutku da napravite bez po muke, zapišite ovaj recept, jer kad ga jednom probate pravićete ga uvek. Ukusne perece kao iz pekare bude nostalgiju i mirišu na detinjstvo. Možete ih praviti za doručak, užinu, a mališani najviše vole da ih vide na stolu sa grickalicama.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 180 ml ulja
  • 250 g margarina
  • 3 jajeta
  • 150 g sitnog sira
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • kim za posipanje

Priprema:

U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugu posudu stavite margarin, ulje, dva jaja, sir i jogurt, pa sve umutite. Kada dobijete glatku smesu, preručite je u posudu sa brašnom, pa umesite testo koje se odvaja od zidova posude. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo debljine pola santimetra. Modlom za perece ih vadite i spuštaje u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Umutite jedno jaje, pa premažite perece i pospite ih kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa