Mafini se služe od davnina, a nekada su ih trgovci prodavali tako što su išli od vrata do vrata i nudili, ili su ih ljudi kupovali na ulici. Prvo su nastali engleski mafini, a kasnije je recept modifikovan, pa danas možete da pronađete najrazličitije recepte što za slane, što za slatke mafine. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za mafine sa krompirom, tikvicama i slaninom.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 30 g putera
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 2 kašike griza
- 50 ml mleka
- 1 krompir
- 100 g slanine
- 1 paradajz
- 100 g sira
- peršun
- mirođija
Recept za mafine sa tikvicama, krompirom i slaninom:
Umutite jaja, pa posolite i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte istopljeni puter, pa sve dobro sjedinite. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 15 minuta. Dobro procedite, pa sipajte mleko i griz i promešajte. Dodajte u tikvicu rendani krompir, seckanu slaninu i paradajz. Zatim dodajte seckani peršun i mirođiju, rendani sir, pa posolite i pobiberite. Sipajte preko smesu sa jajima i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.