Slani mafinisa tikvicama i grizom doslovno su gotovi za 20 minuta i ukoliko želite zdrav, hranjljiv i ukusan obrok, pravićete ih vrlo rado. Dobar način da deca pojedu povrće ukoliko nisu ljubitelji. Možda će vam se dopasti i mafini sa sirom i prazilukom. Mafini sa tikvicama mogu da se prilagođavaju kada je recept u pitanju pa dodajte i sir ili šunku, ukoliko je to ono što volite. Evo kako da napravite slane mafine sa tikvicama i grizom!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 jajeta
- 120 ml mleka
- 200 g brašna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike griza
- 1,5 kašika praška za pecivo
- 1000 g parmezana
- prstohvat soli i bibera
Recept za slane mafine sa tikvicama i grizom
Umutite jaja
Za slane mafine sa tikvicama i grizom cela jaja razbijte u činiju i dobro ih umutite.
Pripremite tikvice
Tikvice prvo operite, oljuštite a zatim uzmite rende i rendajte ih na srednjoj veličini rendea.
Pecite mafine
Da biste dobili mafine pripremite kalup za mafine i premažite ga puterom. U kalupe sipajte dobijeu smesu i pecite na 180°C nekih 15-20 minuta. Uživajte u slanim mafinima sa tikvicom i grizom!
Pročitajte i ova 3 RAZLIČITA RECEPTA ZA MAFINE OD JAJA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus