Bilo da su slatke ili slane, kiflice svi obožavaju. One nas podsećaju na domaću bakinu kuhinju, a mi vam donosimo jednostavan recept koji će vas oduševiti. Umesto da mesite testo, vi koristite lisnato. Nema nikakvog čekanja, a napunite ih krem sirom, šunkom i paradajzom. Ovako pripremljene kiflice možete da služite i kao predjelo na slavi.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 150 g šunke
- 100 g krem sira
- 50 g čeri paradajza
- 80 g tvrdog sira
- 1 jaje
Recept za kiflice od lisnatog testa punjene krem sirom i šunkom:
Pripremite lisnato testo
Razvucite lisnato testo i isecite veći krug. Zatim isecite 8 jednakih trouglova i razdvojite ih.
Napunite lisnato testo
Na širi deo trougla stavite šunku, pa krem sir, a onda i četvrtinu čeri paradajza. Pospite rednanim sirom i urolajte. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Pecite kiflice
Poređajte pecivo na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Mekane kiflice koje se ne peku
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus