Bilo da su slatke ili slane, kiflice svi obožavaju. One nas podsećaju na domaću bakinu kuhinju, a mi vam donosimo jednostavan recept koji će vas oduševiti. Umesto da mesite testo, vi koristite lisnato. Nema nikakvog čekanja, a napunite ih krem sirom, šunkom i paradajzom. Ovako pripremljene kiflice možete da služite i kao predjelo na slavi.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa 
  • 150 g šunke
  • 100 g krem sira 
  • 50 g čeri paradajza 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 1 jaje

Recept za kiflice od lisnatog testa punjene krem sirom i šunkom:

15:40
Korak 1

Pripremite lisnato testo

Razvucite lisnato testo i isecite veći krug. Zatim isecite 8 jednakih trouglova i razdvojite ih. 

15:40
Korak 2

Napunite lisnato testo

Na širi deo trougla stavite šunku, pa krem sir, a onda i četvrtinu čeri paradajza. Pospite rednanim sirom i urolajte. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. 

15:40
Korak 3

Pecite kiflice

Poređajte pecivo na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Mekane kiflice koje se ne peku

BONUS VIDEO: 

Kiflice sa džemom Instagram/cooking_with_larisa

(StvarUkusa/S.B.)