Domaće kiflice nam bude sećanje na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam sada donosimo sjajan recept. Umesto da ih pečete, ove slatke kiflice se prže u ulju, a toliko su mekane da im nećete odoleti. Priprema je jednostavna, umesi se testo, odstoji nekih 20 minuta, a onda se rolaju kiflice. Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100 ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 250 g brašna
  • 30 g putera

Recept za mekane kiflice koje se ne peku

U posudi umutite jaje, toplo mleko, šećer i kvasac, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo, pa dodajte puter i mesite dok sve ne sjedinite. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta. Zatim razvucite testo i isecite trouglove, pa urolajte kiflice. Pržite ih u dosta ulja, pa uvaljajte kiflice u šećer koji ste pomešali sa cimetom. 

Pročitajte i ovo: Kiflice sa jabukama

BONUS VIDEO: 

Kiflice sa džemom Instagram/cooking_with_larisa

Izvor: StvarUkusa