Domaća pogača sa tri vrste sira

Domaća pogača bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak. Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 200 g parmezana
  • 50 g feta sira
  • 100 g polutvrdog sira
  • 100 putera
  • 1 prašak za pecivo
  • 25 g pivskog kvasca
  • 100 ml punomasnog mleka
  • 5 jaja
  • 8 g soli

Recept za domaću pogaču sa tri vrste sira:

Za pogaču prvo prosejate brašno, pomešajte sa praškom za pecivo i promešajte. Nakon toga ubacite u smesu puter, mleko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmešajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Nakon toga ponovo izmesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a pre serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.

Ova pogača priprema se na klasičan način, ali zbog dodatka sireva je poput pite. Ukoliko volite pogače, možda ćete želeti da napravite i brzinsku pogaču od 4 sastojka, nema čekanja da testo naraste.

Pročitajte kako se pravi mekana pogača sa sirom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea  Instagram/linda__atkinson

StvarUkusa/L.S.