Da bi se umesila meka i vazdušasta pogača, obično je potrebno nešto više vremena, ali i znanje i veština domaćice. Ukoliko nemate ni jedno ni drugo, probajte najjednostavniji recept za mekanu pogaču koju može svako da napravi. Nema čekanja da testo naraste, brzo se mesi i peče, idealna je za Uskrs "u poslednji čas". Ukoliko ne izdržite da sačekate do ručka, mekanu i vruću pogaču možete da služite za doručak, a dobra vest je da ćete imati vremena da napravite novu za "glavnu trpezu".

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 ml jogurta
  • 250 ml kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • 2 kašike mleka

Recept za brzinsku uskršnju pogaču:

16:14
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte prosejano brašno i so, pa sipajte jogurt i postepeno sipajte kiselu vodu. Umesite mekano testo i oblikujte loptu. Malo je rukama pritisnite. 

16:16
Korak 2

Zagrejte tepsiju 

Ubacite tepsiju u rernu i uključite je na 250°C. Kada se tepsija zagreje, ubacite testo koje ste nauljili i na par mesta izbockali viljuškom. 

16:16
Korak 3

Pecite 

Premažite pogaču umućenim žumancetom i mlekom, pa pecite nekih pola sata. Umotajte je u krpu i ostavite da odmori 10 minuta, pa služite. 

Pročitajte i ovo: Uskršnja venac pogača

BONUS VIDEO: 

Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea Instagram/linda__atkinson

StvarUkusa/S.B.