Nekada je bilo nezamislivo da se hleb ili pogača kupuju, nego su ih naše bake svako jutro ili veče pravile sa puno ljubavi. Donosimo vam još jedan super recept za pogaču koja se sprema u tiganju, a recept nije nimalo komplikovan. Napravite pogaču od svega par sastojaka i ulepšajte vikend sebi i najmilijima. Vruća pogača se najbolje ide uz domaći kajmak i paradajz.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 220 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Recept za domaćinsku pogaču iz tiganja:
Umesite testo
U posudi pomešajte mlaku vodu sa kvascem i šećerom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Nauljite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe sat vremena.
Stavite u tiganj
Dobijeno testo stavite u veću tiganj i lepo pritisnite da pokrije dno. Ponovo pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata.
Pecite
Pecite sa jedne strane nekih 20 minuta, pa okrenite na drugu stranu.
Pročitajte i ovo: Mekana cvet pogača punjena sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Šargarepice od testa punjene belim mesom i povrćem
Kraljevska pogača sa zlatnom koricom i mekom sredinom savršena za uskršnju trpezu
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs