Nekada je bilo nezamislivo da se hleb ili pogača kupuju, nego su ih naše bake svako jutro ili veče pravile sa puno ljubavi. Donosimo vam još jedan super recept za pogaču koja se sprema u tiganju, a recept nije nimalo komplikovan. Napravite pogaču od svega par sastojaka i ulepšajte vikend sebi i najmilijima. Vruća pogača se najbolje ide uz domaći kajmak i paradajz.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 220 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Recept za domaćinsku pogaču iz tiganja:
Umesite testo
U posudi pomešajte mlaku vodu sa kvascem i šećerom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Nauljite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe sat vremena.
Stavite u tiganj
Dobijeno testo stavite u veću tiganj i lepo pritisnite da pokrije dno. Ponovo pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata.
Pecite
Pecite sa jedne strane nekih 20 minuta, pa okrenite na drugu stranu.
Pročitajte i ovo: Mekana cvet pogača punjena sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem