Nekada je bilo nezamislivo da se hleb ili pogača kupuju, nego su ih naše bake svako jutro ili veče pravile sa puno ljubavi. Donosimo vam još jedan super recept za pogaču koja se sprema u tiganju, a recept nije nimalo komplikovan. Napravite pogaču od svega par sastojaka i ulepšajte vikend sebi i najmilijima. Vruća pogača se najbolje ide uz domaći kajmak i paradajz. 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 220 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Recept za domaćinsku pogaču iz tiganja:

17:20
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte mlaku vodu sa kvascem i šećerom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Nauljite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe sat vremena. 

17:21
Korak 2

Stavite u tiganj 

Dobijeno testo stavite u veću tiganj i lepo pritisnite da pokrije dno. Ponovo pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. 

17:21
Korak 3

Pecite 

Pecite sa jedne strane nekih 20 minuta, pa okrenite na drugu stranu. 

Pročitajte i ovo: Mekana cvet pogača punjena sirom

BONUS VIDEO: 

Instagram/linda__atkinson  Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea

(StvarUkusa/S.B.)