Kiflice sa kiselim kupusom za Aranđelovdan

Kiflice punjene kiselim kupusom mogu se naći na vašoj slavskoj trpezi, za sve ljubitelje kupusa.

Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 450 g kiselog kupusa
  • 350 g sitnog sira
  • 1 jaje
  • susam po želji
  • so i mleveni biber po ukusu

Recept za kifle sa kiselim kupusom:

Kako biste napravili ove kiflice prvo zamesite testo. Pomešajte kvasac, mleko, šećer i brašno. Izmesite testo dobro, pa ga ostavite da se diže. Narendani kiseli kupus pržite, povremeno dolivajući vodu, dok ne omekša.

Kada se kupus prohladi dodajte sir i izmešajte sve da se sjedini. Nakon toga podelite testo na 6 jufki i svaku unakrsno isecite na 8 trouglova. Na širu stranu svakog trougla stavite fil pa umotajte poput kifle.

Kada završite, svaku kiflu pre ubacivanja u rernu premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene. Možda ćete želeti da napravite i vazdušaste kiflice zalivene jogurtom.

Pročitajte kako se prave domaće posne kiflice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

kiflice od prhkog testa sa višnjama  instagram/cookistwow

StvarUkusa