Sastojci:
- 550 g brašna
- 250 ml mleka
- 150 ml ulja
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 450 g kiselog kupusa
- 350 g sitnog sira
- 1 jaje
- susam po želji
- so i mleveni biber po ukusu
Recept za kifle sa kiselim kupusom:
Kako biste napravili ove kiflice prvo zamesite testo. Pomešajte kvasac, mleko, šećer i brašno. Izmesite testo dobro, pa ga ostavite da se diže. Narendani kiseli kupus pržite, povremeno dolivajući vodu, dok ne omekša.
Kada se kupus prohladi dodajte sir i izmešajte sve da se sjedini. Nakon toga podelite testo na 6 jufki i svaku unakrsno isecite na 8 trouglova. Na širu stranu svakog trougla stavite fil pa umotajte poput kifle.
Kada završite, svaku kiflu pre ubacivanja u rernu premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene. Možda ćete želeti da napravite i vazdušaste kiflice zalivene jogurtom.
Pročitajte kako se prave domaće posne kiflice
BONUS VIDEO
StvarUkusa