Sastojci:

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 30 g putera
  • 1 jaje
  • 14 g svežeg kvasca 14 g
  • 440 g brašna

Za fil:

  • 250 g svežeg sira
  • 2 kašičice šećera
  • 100 ml jogurta
  • 1 žumance
  • 1 vanilin šećer

Pogledajte kako se prave:

Recept za kiflice zalivene jogurtom:

Za ove kiflice pomešajte sve sastojke za testo i zamesite ga. Ostavite testo u činiji i prekrijte krpom, pa ostavite da odstoji na toplom mestu oko dva sata. U činiji pomešajte sveži sir sa šećerom i vanilinim šećerom.

Testo izvadite na pobrašnjenu površinu pa isecite na komade i oblikujte loptice. Zatim ih razvaljajte i svaki komad isecite na pola. Svaku polovinu kruga od testa zasecite sa jedne strane, filujte sa druge strane i urolajte u fišek.

Kiflice posložite u tepsiju. Jogurt dobro pomešajte sa žumancetom i zatim kifle prelijte ovom smesom, a četkicom rasporedite između kifli. Pecite na 160°-170° 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kiflice sa sirom.

Pročitajte kako se prave najbolje domaće kiflice

BONUS VIDEO

Instagram/cooking_with_larisa Kiflice sa džemom

StvarUkusa