Sastojci:
Testo:
- 200 ml mleka
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g putera
- 1 jaje
- 14 g svežeg kvasca 14 g
- 440 g brašna
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- 2 kašičice šećera
- 100 ml jogurta
- 1 žumance
- 1 vanilin šećer
Pogledajte kako se prave:
Recept za kiflice zalivene jogurtom:
Za ove kiflice pomešajte sve sastojke za testo i zamesite ga. Ostavite testo u činiji i prekrijte krpom, pa ostavite da odstoji na toplom mestu oko dva sata. U činiji pomešajte sveži sir sa šećerom i vanilinim šećerom.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu pa isecite na komade i oblikujte loptice. Zatim ih razvaljajte i svaki komad isecite na pola. Svaku polovinu kruga od testa zasecite sa jedne strane, filujte sa druge strane i urolajte u fišek.
Kiflice posložite u tepsiju. Jogurt dobro pomešajte sa žumancetom i zatim kifle prelijte ovom smesom, a četkicom rasporedite između kifli. Pecite na 160°-170° 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kiflice sa sirom.
Pročitajte kako se prave najbolje domaće kiflice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun