Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml tople vode
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašika šećera
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 670 g brašna
- 1 kašičica soli
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 paradajz
- šaka peršuna
- 50 ml otopljenog putera za premazivanje
- 1 žumance za premazivanje
Recept za peciva sa kačkavaljem i paradajzom:
Kako biste napravili ovo pecivo, prvo u činiji razbijte jedno jaje i promešajte ga. Dodajte toplu vodu i toplo mleko, kao i maslinovo ulje. Zatim ubacite kašiku šećera i suvi kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno, so i dobro promešajte dok ne dobijete ujednačeno testo.
Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji pola sata. U međuvremenu narendajte tvrdi sir. Kada je testo odstojalo prebacite ga površinu za mešenje i presecite na dva dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte oklagijom testo, pa ga uvijte oko oklagije. Zatim potpuno razvaljajte drugu polovinu i na nju sipajte 2 kašike paradajz sosa i razmažite ga preko testa.
Paradajz isecite na kockice i rasporedite preko sosa, a zatim odozgo rasporedite rendani tvrdi sir i seckani peršun. Preko svega razvijte drugu polovinu testa koja je stajala na oklagiji.
Prstima zatvorite ivice i isecite na 12 pravougaonika. Premažite puterom. Zatim jedan pravougaonik stavite preko drugog pa odozgo po dužini usecite drvenim štapićem, a potom uvijte testo u spiralu. Obložite pleh papirom za pečenje i premažite puterom. Zatim poređajte uvijena peciva i premažite ih žumancem. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pecivo sa lukom i origanom.
Pročitajte kako da napravite i mekano urolano pecivo bolje nego iz pekare
BONUS VIDEO
StvarUkusa