Peciva sa kačkavaljem i paradajzom

Peciva sa kačkavaljem i paradajzom su savršeno mekana, biće odlična za doručak ili užinu.
Peciva sa kačkavaljem i paradajzom idealna za doručak i užinu Foto: prt scr / yt / Rezept zeit

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml tople vode
  • 200 ml toplog mleka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • 670 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 paradajz
  • šaka peršuna
  • 50 ml otopljenog putera za premazivanje
  • 1 žumance za premazivanje
Zašto je korisno da jedete paradajz?

Paradajz je niskokalorična namirnica bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima. U 100 grama paradajza nalazi se oko 18 kalorija, 3.9 grama ugljenih hidrata (od toga 2.6 grama šećera), 1.2 grama vlakana, 0.9 grama proteina i 0.2 grama masti. Takođe je dobar izvor vitamina C, vitamina A i kalijuma.

Recept za peciva sa kačkavaljem i paradajzom:

Kako biste napravili ovo pecivo, prvo u činiji razbijte jedno jaje i promešajte ga. Dodajte toplu vodu i toplo mleko, kao i maslinovo ulje. Zatim ubacite kašiku šećera i suvi kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno, so i dobro promešajte dok ne dobijete ujednačeno testo.

Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji pola sata. U međuvremenu narendajte tvrdi sir. Kada je testo odstojalo prebacite ga površinu za mešenje i presecite na dva dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte oklagijom testo, pa ga uvijte oko oklagije. Zatim potpuno razvaljajte drugu polovinu i na nju sipajte 2 kašike paradajz sosa i razmažite ga preko testa.

Paradajz isecite na kockice i rasporedite preko sosa, a zatim odozgo rasporedite rendani tvrdi sir i seckani peršun. Preko svega razvijte drugu polovinu testa koja je stajala na oklagiji.

Prstima zatvorite ivice i isecite na 12 pravougaonika. Premažite puterom. Zatim jedan pravougaonik stavite preko drugog pa odozgo po dužini usecite drvenim štapićem, a potom uvijte testo u spiralu. Obložite pleh papirom za pečenje i premažite puterom. Zatim poređajte uvijena peciva i premažite ih žumancem. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pecivo sa lukom i origanom.

Pročitajte kako da napravite i mekano urolano pecivo bolje nego iz pekare

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pecivo punjeno belim mesom Izvor: Instagram/ kooki_lovescooking

StvarUkusa