Kapreze salata je čuveni italijanski prilog koji se sastoji od pesta, paradajza i mocarele. Ove tri namirnice predstavljaju boje italijanske zastave, a osim toga salata je lagana i osvežavajuća, pa je idealna za leto. Mi vam predložimo da je iskoristite na pravi način i da njom napunite lisnato testo. Napravićete najukusnije pecivo koje će se svima dopasti.
Sastojci:
- Za pesto:
- 700 g lisnatog testa
- 100 g bosiljka
- 100 ml maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka
- 50 g parmezana
- Još:
- 200 g mocarela sira
- 2 paradajza
- 2 žumanceta
- malo susama
Recept za pecivo punjeno kapreze salatom:
Odmrznite lisnato testo i malo ga poravnajte oklagijom. Isecite ivicu da dobijete pravilan pravougaonik, pa isecite na 3 jednake trake. U blender stavite bosiljak, beli luk, sipajte maslinovo ulje i dodajte parmezan. Sve dobro sjedinite. Pestom premažite polovinu trake. Poređajte paradajz i mocarelu isečenu na kolutove preko. Drugi deo (čist deo) testa zasecite na tri mesta, pa preklopite. Ivice pritisnite prstima, a zatim i viljuškom. Premažite umućenim žumancima, pa pospite susamom. Poređajte na pleh, pa pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno pomfritom, slaninom i jajima
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus