Kapreze salata je čuveni italijanski prilog koji se sastoji od pesta, paradajza i mocarele. Ove tri namirnice predstavljaju boje italijanske zastave, a osim toga salata je lagana i osvežavajuća, pa je idealna za leto. Mi vam predložimo da je iskoristite na pravi način i da njom napunite lisnato testo. Napravićete najukusnije pecivo koje će se svima dopasti. 

Sastojci:

  • Za pesto:
  • 700 g lisnatog testa 
  • 100 g bosiljka 
  • 100 ml maslinovog ulja 
  • 3-4 čena belog luka 
  • 50 g parmezana 
  • Još: 
  • 200 g mocarela sira 
  • 2 paradajza
  • 2 žumanceta 
  • malo susama 

Recept za pecivo punjeno kapreze salatom: 

Odmrznite lisnato testo i malo ga poravnajte oklagijom. Isecite ivicu da dobijete pravilan pravougaonik, pa isecite na 3 jednake trake. U blender stavite bosiljak, beli luk, sipajte maslinovo ulje i dodajte parmezan. Sve dobro sjedinite. Pestom premažite polovinu trake. Poređajte paradajz i mocarelu isečenu na kolutove preko. Drugi deo (čist deo) testa zasecite na tri mesta, pa preklopite. Ivice pritisnite prstima, a zatim i viljuškom. Premažite umućenim žumancima, pa pospite susamom. Poređajte na pleh, pa pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno pomfritom, slaninom i jajima

BONUS VIDEO: 

Pecivo punjeno belim mesom Instagram/ kooki_lovescooking

StvarUkusa/S.B.