Sastojci:
- 400 g zamrznutog testa za picu
- 5 kašika otopljenog putera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 3 kašike sitno rendanog parmezana
- ulje
Recept za pecivo sa lukom i origanom:
Kako biste napravili pecivo, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite pleh uljem. Testo za picu odmrznite i isecite na 12 traka jednake veličine. Vežite svaku traku u obliku čvora, podvlačeći krajeve ispod svake rolne.
U maloj činiji pomešajte puter, beli luk u prahu, origano, peršun i parmezan. Odvojite 1 1/2 kašiku mešavine putera za kasnije. Preostalom mešavinom putera premažite rolnice. Pecite 10-12 minuta ili dok ne porumene. Premažite ih sačuvanom mešavinom putera, a zatim servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći somun.
Pročitajte kako se prave domaći slanci bolji nego iz pekare
BONU VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda