Sastojci:

  • 400 g zamrznutog testa za picu
  • 5 kašika otopljenog putera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 3 kašike sitno rendanog parmezana
  • ulje
Kako da umesite domaće testo?

Uzmite kesu sa zip zatvaračem pa u nju ubacite sve navedene sastojke za testo. Zatvorite pa rukama umešajte sastojke preko kese. Kesu potopite u činiju sa toplom vodom na pola sata, potopm otvorite, dodajte 1/4 šolje brašna, izvadite iz vode, ponovo "promešajte" rukama i ostavite da se diže 1 sat. Nakon sat vremena izvadite testo na radnu površinu, premesite malo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte u oblik štapića pa ispletite pletenicu. Prebacite je u pleh, premažite žumancetom i pospite susamom, pa pecite na 180 stepeni pola sata.

Recept za pecivo sa lukom i origanom:

Kako biste napravili pecivo, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite pleh uljem. Testo za picu odmrznite i isecite na 12 traka jednake veličine. Vežite svaku traku u obliku čvora, podvlačeći krajeve ispod svake rolne.

U maloj činiji pomešajte puter, beli luk u prahu, origano, peršun i parmezan. Odvojite 1 1/2 kašiku mešavine putera za kasnije. Preostalom mešavinom putera premažite rolnice. Pecite 10-12 minuta ili dok ne porumene. Premažite ih sačuvanom mešavinom putera, a zatim servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći somun.

Pročitajte kako se prave domaći slanci bolji nego iz pekare

BONU VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za brzinske domaće pice sa čeri paradajzom i maslinama  Izvor: Recept za brzinske domaće pice sa čeri paradajzom i maslinama

StvarUkusa