Služite uz kajmak, sir ili jogurt.

Sastojci:

500 g starog hleba

2 jajeta

600 ml mleka

400 ml jogurta

2 kašike sira

susam

so

maslinovo ulje

biber

bosiljak

peršun

origano

300 g kobasica ili dimljene slanine

Prirpema:

Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zena.blic.rs