Za porodična ali i prijateljska okupljanja ovi recepti će biti pun pogodak. Sa Argeta humusima svaki zalogaj je jedinstven i predstavlja pravo prirodno bogatstvo ukusa. Pustite mašti na volju i prepremite ukusne zalogajčiće koji će oduševiti nepca svih prisutnih.
Sastojci:
- francuski hleb (po mogućstvu bezglutenski, budući da su i ovi namazi bez glutena, ali nije neophodno)
- Argeta hummus (natur, s ukusom crvene paprike i s ukusom crnih maslina)
- čeri paradajz
- 1 šargarepa
- mladi crni luk
- po konzerva ringlica i skuše
- svež bosiljak
- po jedna crvena, zelena i žuta paprika
- najmanja konzerva kuvanog kukuruza
- kašika očišćenog nara
Punjeni hleb
Francuski hleb isecite na tri jedna dela, pa dugačkim uskim nožem izdubite tako da izdubljeni deo bude jedan lep valjak koji ćete kasnije iseći na parčiće za kanapee. Natur Argeta hummus pomešajte sa seckanim ringlicama, kockicama šargarepe, crvene i zelene paprike, i malo seckanog bosiljka. Smesom filujte jedan od tri dela francuskog hleba. Za drugi komad francuskog hleba napravite smesu od humus namaza s ukusom crvene paprike pomešanim s kukuruzom i seckanima skušom i mladim lukom. Za treći deo izdubljenog francuskog hleba pomešajte Argeta hummus s ukusom crnih maslina s očišćenim narom, seckanim bosiljkom i kockicama žute paprike. Sva tri napunjena „Francuza” uvijte u plastičnu foliju i stavite u frižider do služenja. Secite parčiće.
Kanapei
Isecite na parčad izdubljeni deo francuskog hleba. Podelite na tri dela. Svaki deo namažite sa po jednim argeta hummusom i stavite po polutku čeri paradajza. Ostatak pripreme kanapea zavisi od vaše mašte i ukusa, a najviše od toga šta vam je ostalo od sastojaka.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus