Za porodična ali i prijateljska okupljanja ovi recepti će biti pun pogodak. Sa Argeta humusima svaki zalogaj je jedinstven i predstavlja pravo prirodno bogatstvo ukusa. Pustite mašti na volju i prepremite ukusne zalogajčiće koji će oduševiti nepca svih prisutnih.

Sastojci:

- francuski hleb (po mogućstvu bezglutenski, budući da su i ovi namazi bez glutena, ali nije neophodno)

- Argeta hummus (natur, s ukusom crvene paprike i s ukusom crnih maslina)

- čeri paradajz

- 1 šargarepa

- mladi crni luk

- po konzerva ringlica i skuše

- svež bosiljak

- po jedna crvena, zelena i žuta paprika

- najmanja konzerva kuvanog kukuruza

- kašika očišćenog nara

Punjeni hleb

Francuski hleb isecite na tri jedna dela, pa dugačkim uskim nožem izdubite tako da izdubljeni deo bude jedan lep valjak koji ćete kasnije iseći na parčiće za kanapee. Natur Argeta hummus pomešajte sa seckanim ringlicama, kockicama šargarepe, crvene i zelene paprike, i malo seckanog bosiljka. Smesom filujte jedan od tri dela francuskog hleba. Za drugi komad francuskog hleba napravite smesu od humus namaza s ukusom crvene paprike pomešanim s kukuruzom i seckanima skušom i mladim lukom. Za treći deo izdubljenog francuskog hleba pomešajte Argeta hummus s ukusom crnih maslina s očišćenim narom, seckanim bosiljkom i kockicama žute paprike. Sva tri napunjena „Francuza” uvijte u plastičnu foliju i stavite u frižider do služenja. Secite parčiće.

Punjeni hleb i kanapei s Argeta hummusom
Profimedia/Shutterstock punjeni-hleb-i-kanapei-s-argeta-hummusom

Kanapei

Isecite na parčad izdubljeni deo francuskog hleba. Podelite na tri dela. Svaki deo namažite sa po jednim argeta hummusom i stavite po polutku čeri paradajza. Ostatak pripreme kanapea zavisi od vaše mašte i ukusa, a najviše od toga šta vam je ostalo od sastojaka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu