Ukoliko vam treba brza večera ili doručak, ali i užina koju možete poneti na posao ovaj recept je pravo rešenje za vas.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g običnog brašna
- 2 dcl kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ili suncokretovog ulja
- 40 g semena susama
- 40 g lanenog semena
- 40 g semena sirove golice
- 40 g suncokretovog semena
Priprema:
Pomešajte oba brašna, sodu bikarbonu i so. Dodajte kiselu vodu, ulje i malo jače od polovine svih semenki. Umesite čvrsto testo i ostavite da odstoji. Razvaljajte testo od nekoliko milimetara na pek papiru, pa isecite male pravougaonike. Premažite ulje, a ako ne postite možete i jajetom. Testo sa pek papirom prebacite u pleh, pa ako želite pospite ostatak semenki preko testa i pecite nekih 10-15 minuta na 180°C. Pazite da vam ne izgore.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus