1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme izrendati sir, iseći papriku, paradajz, masline i luk na kolutiće, a pečurke na listove. Paradajz pire začiniti origanom.
4. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom pa složiti papriku, paradajz, luk, pečurke i masline. Posuti origanom. Po želji može se staviti i svež bosiljak.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.
Pica vegetarijana
Za vreme posta ili kad jednostavno poželite da se odmorite od teške hrane.
Još iz kategorije
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem