1. Oljuštiti krompir i iseći ga na kockice. Sitno iseckati crni luk i dodati u činiju sa krompirom. Pobiberiti i dodati začin od sušenog povrća (za one koji ne vole može i samo so) i sitno iseckan svež peršun. Dobro izmešati sve sastojke.
2. Prvu koru premazati uljem. Na nju staviti drugu koru na koju ide fil. Uviti u rolnu i ređati u podmazan pleh u krug (krenuti od centra). Ponavljati postupak dok se ne potroše sve kore.
3. Premazati pitu uljem i peći 40 minuta na 200°C.
4. Pred kraj pečenja pite, dodati 1 kašičicu soli u 3 dl vode i staviti da provri. Pečenu pitu preliti ključalom vodom i ostaviti da odstoji desetak minuta da bi testo upilo tečnost.
5. Servirati ukrašeno mirođijom.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu