1. Oljuštiti krompir i iseći ga na kockice. Sitno iseckati crni luk i dodati u činiju sa krompirom. Pobiberiti i dodati začin od sušenog povrća (za one koji ne vole može i samo so) i sitno iseckan svež peršun. Dobro izmešati sve sastojke.
2. Prvu koru premazati uljem. Na nju staviti drugu koru na koju ide fil. Uviti u rolnu i ređati u podmazan pleh u krug (krenuti od centra). Ponavljati postupak dok se ne potroše sve kore.
3. Premazati pitu uljem i peći 40 minuta na 200°C.
4. Pred kraj pečenja pite, dodati 1 kašičicu soli u 3 dl vode i staviti da provri. Pečenu pitu preliti ključalom vodom i ostaviti da odstoji desetak minuta da bi testo upilo tečnost.
5. Servirati ukrašeno mirođijom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus