Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURSKA PITA SA POVRĆEM I SIROM: Nema kora ni mešenja, sve sastojke samo pomešate i izlijete u pleh

Autor Marija Brčić

Pita sa povrćem po receptu turskih domaćica oduševiće vas na prvi zalogaj.

 Turska pita sa povrćem i sirom Izvor: Printscreen/YT/Ninik Becker

Kada ste u žurbi i treba vam praktičan recept za jelo koje se brzo sprema, uvek se možete da se okrenete pitama. Osim što su ukusne, poznate su po tome da se lako prave. Doduše, ovo nije obična, već malo drugačija pita po receptu turskih domaćica koja se ne mesi već se svi sastojci pomešaju, izliju i peku. 

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 1 glavica
  • 2 šargarepe
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir, šargarepu, zelenu papriku i luk isecite na sitne kockice. Paradazj ogulite od kožice, a zatim i njega naseckajte. Umutite jaja, pa dodajte povrće, so, izmrvljenu fetu, ulje i mleko. Dobro izmešajte sve sastojka da se lepo povežu. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Varjačom izmešajte tako da dobijete nešto ređe testo. Kalup prečnika 32 centimetra premažite puterom ili uljem. Sipajte smesu, protresite kalup da se lepo rasporedi i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta. Pitu seciite na parčiće željene veličine i služite dok je vruća.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti