Kada ste u žurbi i treba vam praktičan recept za jelo koje se brzo sprema, uvek se možete da se okrenete pitama. Osim što su ukusne, poznate su po tome da se lako prave. Doduše, ovo nije obična, već malo drugačija pita po receptu turskih domaćica koja se ne mesi već se svi sastojci pomešaju, izliju i peku.
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 1 glavica
- 2 šargarepe
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g tvrdog sira
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
Priprema:
Krompir, šargarepu, zelenu papriku i luk isecite na sitne kockice. Paradazj ogulite od kožice, a zatim i njega naseckajte. Umutite jaja, pa dodajte povrće, so, izmrvljenu fetu, ulje i mleko. Dobro izmešajte sve sastojka da se lepo povežu. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Varjačom izmešajte tako da dobijete nešto ređe testo. Kalup prečnika 32 centimetra premažite puterom ili uljem. Sipajte smesu, protresite kalup da se lepo rasporedi i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta. Pitu seciite na parčiće željene veličine i služite dok je vruća.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus