Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od uobičajenih sastojaka uz malo mašte možemo da postignemo prave kulinarske majstorije.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.

2. Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru.

3. Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu.

4. Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.

5. Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem.


Sastojci:

Za žutu koru:
100 g putera
4 jaja
100 g brašna

Za zelenu koru:
500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)
100 g putera
4 jaja
100 g brašna

Za fil:
500 g kačkavalja (isečenog na listove)
500 g praške šunke

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti