1. Umutiti sir sa jajima, pavlakom, jogurtom, uljem i vodom. Ako je sir neslan posoliti po ukusu. Masa treba da je retka kako bi se lepo nanosila na kore.
2. Prvu koru namazati uljem, a na drugu staviti fil. Uviti u rolnu. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore. Rolne slagati u pleh u oblik puža (početi od sredine). Premazati pitu mešavinom ulja i vode i peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
Pita sa sirom
Za doručak, za užinu, za večeru... Zgodna za svaku priliku i pri tom jednostavna za pripremu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus