Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagana pita sa sirom i tikvicama

Savršena kao toplo predjelo, ali i lagani ručak u ove letnje dane pita će oduševiti vaše goste i ukućane

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Počnite sa pripremom testa. U većoj posudi izmešajte so i brašno. Puter isecite na kockice, sipajte u brašno pa rukama utrljajte puter u brašno da dobijete sitne mrvice bez grudvica. U posebnoj posudi izmešajte kiselu pavlaku, limunov sok i vodu pa umešajte u brašno i puter i umesite glatko testo, zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider.


Sastojci:

Za testo

1 ¼ šolje brašna ohlađenog u frižideru

Prstohvat soli

100 g putera

¼ šolje kisele pavlake

2 kašičice limunovog soka

¼ šolje hladne vode

Nadev

2 manje tikvice isečene na tanje kolutove

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica sitno seckanog belog luka

½ šolje rikota sira (ili neki drugi sveži)

½ šolje rendanog parmezana

¼ šolje rendane mocarele

1 kašičica sušenog bosiljka

1 žumance

2. Tikvice isecite i pospite solju i biberom i poređajte ih na kuhinjski ubrus.

3. U posudi izmešajte sveži sir, mocarelu, parmezan i bosiljak. U posebnoj maloj posudi izmešajte maslinovo ulje i beli luk pa kašiku tog ulja umešajte u mešavinu sireva.

4. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni, a tepsiju obložite masnim papirom. Na brašnavoj površini razvaljajte testo u krug prečnika 30-35 cm. Testo prebacite na pripremljenu tepsiju pa nadev od sira rasporedite po sredini tako da ostavite prazan rub testa oko 5 centimetara.

5. Iseckane tikvice slažite preko sireva u krug da se preklapaju i izgledaju dekorativno. Tikvice poprskajte ostatkom maslinovog ulja sa belim lukom.

6. Prazan rub testa, u krug, preklapajte preko tikvica tako da dobijete lep rub, ali tikvice treba da se vide. Koru premažite žumancetom i stavite na pečenje oko 45 minuta.

Izvor: lifepress magazin

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti