1. Počnite sa pripremom testa. U većoj posudi izmešajte so i brašno. Puter isecite na kockice, sipajte u brašno pa rukama utrljajte puter u brašno da dobijete sitne mrvice bez grudvica. U posebnoj posudi izmešajte kiselu pavlaku, limunov sok i vodu pa umešajte u brašno i puter i umesite glatko testo, zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider.
2. Tikvice isecite i pospite solju i biberom i poređajte ih na kuhinjski ubrus.
3. U posudi izmešajte sveži sir, mocarelu, parmezan i bosiljak. U posebnoj maloj posudi izmešajte maslinovo ulje i beli luk pa kašiku tog ulja umešajte u mešavinu sireva.
4. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni, a tepsiju obložite masnim papirom. Na brašnavoj površini razvaljajte testo u krug prečnika 30-35 cm. Testo prebacite na pripremljenu tepsiju pa nadev od sira rasporedite po sredini tako da ostavite prazan rub testa oko 5 centimetara.
5. Iseckane tikvice slažite preko sireva u krug da se preklapaju i izgledaju dekorativno. Tikvice poprskajte ostatkom maslinovog ulja sa belim lukom.
6. Prazan rub testa, u krug, preklapajte preko tikvica tako da dobijete lep rub, ali tikvice treba da se vide. Koru premažite žumancetom i stavite na pečenje oko 45 minuta.
Izvor: lifepress magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus