1. Umesiti glatko testo od brašna, putera seckanog na kockice, 1 jaja i 3-4 kašike mlake vode.
2. Umotati ga folijom i ostaviti u frižideru 30 minuta.
3. Ohlađeno testo razvaljati, položiti u pleh obložen papirom za pečenje, po njemu složiti rokfor sir sečen na kriške.
4. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
5. Praziluk iseći na kolutiće, blanširati u kipućoj slanoj vodi 1-2 minuta, ocediti i rasporediti po siru.
6. Izmešati preostale sastojke (ribani sir, pavlaku, krem sir), smesom preliti picu i odozgo staviti slaninu. Peći dvadesetak minuta.
NAPOMENA: Ukoliko ne volite plesnjive sireve, odaberite neki drugi beli sir. Pogledajte tekst Koji sir volite?
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Kolač bez šećera sa suvim voćem i čokoladom
Najbolji recept za krofne
Zapečeni pileći file sa sirom i paradajzom
Slane rafaelo kuglice sa piletinom i kikirikijem