1. Umesiti glatko testo od brašna, putera seckanog na kockice, 1 jaja i 3-4 kašike mlake vode.

2. Umotati ga folijom i ostaviti u frižideru 30 minuta.

3. Ohlađeno testo razvaljati, položiti u pleh obložen papirom za pečenje, po njemu složiti rokfor sir sečen na kriške.


Sastojci:

400 g brašna
200 g putera
5 jaja
100 g sira rokfor
1,5 kg praziluka
100 g naribanog sira
400 ml pavlake
4 kašike krem sira
muskatni oraščić
100 g slanine sečene na kockice
so, biber

4. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

5. Praziluk iseći na kolutiće, blanširati u kipućoj slanoj vodi 1-2 minuta, ocediti i rasporediti po siru.

6. Izmešati preostale sastojke (ribani sir, pavlaku, krem sir), smesom preliti picu i odozgo staviti slaninu. Peći dvadesetak minuta.

NAPOMENA: Ukoliko ne volite plesnjive sireve, odaberite neki drugi beli sir. Pogledajte tekst Koji sir volite?