NA BRZINU I BEZ KORA - PITA SA SIROM I POVRĆEM: Bez puno muke, samo pomešate sastojke i zapečete

Pomešajte povrće po želji i zapecite sa sirom i smesom od jaja i brašna.

Printscreen/YT/ Food & Recipes - Polskie

Kada vam treba brza večera neka vaš izbor bude brza pita sa povrćem. Ne trebaju vam kore, samo propržite povrće, pa pomešate sa smesom od jaja i brašna. Zapecite sa sirom i dobićete jednu od najukusnijih i najbržih pita. Ljuske od jaja nemojte da bacate jer od njih možete da napravite sredstvo za čišenje. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 srednja krompira
  • 400 g kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena ljuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 3 jajeta 
  • 170 ml mleka
  • 170 ml pavlake ili jogurta
  • 45 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike brašna
  • peršun
  • 200 g tvrdog sira

Priprema:

Propržite seckani luk i krompir, pa dodajte seckani kupus. Kratko dinstajte, pa dodajte rendanu šargarepu, a zatim i seckane paprike. Umutite jaja sa mlekom, jogurtom, uljem, brašnom i praškom za pecivo. Dodajte seckani peršun i rendani sir (150 g). Lepo promešajte. Dodajte povrće, promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Popsite preostalim rednanim sirom i pecite na 180°C oko 30-35 minuta.